tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı, adını her ne kadar Çerkezlerden alsa da özellikle Konya yöresinde en çok tercih edilip yapılan tatlı çeşitlerindendir. Malzemelerinin bol olması ve zahmetli uygulamasından sonra bu tatlının tadına baktığınızda pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz. Şerbetli tatlı çeşitlerinden olduğu için diyabet ve şeker hastalarının özellikle dikkat ederek tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Bu kadar büyük bir lezzeti kolay temin edilebilen malzemelerle yapmak sizlerin de hoşuna gidecektir.

Gelelim Çerkez Tatlısının yapım aşamalarına...

Çerkez Tatlısı Malzemeleri(10-12 Kişilik)

  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 adet yumurta
  • 120 gr. tereyağı

İç Harcı İçin;

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı ceviz
  • 2 çorba kaşığı un

Şerbeti İçin;

  • 6 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

Üzerini süslemek İçin;

  • Toz yeşil fıstık
  • Bol miktarda Hindistan cevizi

Çerkez Tatlısı'nın Yapılışı

Derin bir karıştırma kabında sırasıyla un, toz şeker ve irmik eklenerek topaklanmaması için yavaş yavaş karıştırma işlemine başlayalım.

Çerkez Tatlısı

Kuru karışımın ortasını havuz şeklinde açalım ve tereyağı, yoğurt, 1 çay bardağı süt ile mayayı ekleyelim. Mayayı unun ortasında elimizle eriterek karışımı oluşturmaya başlayalım. Tatlı bir hamur çeşidi olduğundan hamuru çok sert ve vurarak yoğurmamanızı tavsiye ederiz. Zira kabarma işlemi istenilen ölçüde olmayacaktır.

Kulak memesi yumuşaklığı elde edilen hamur bir kenara alınarak dinlendirilir. Ardından iç harcını hazırlamak için ayrı bir karıştırma kabına 2 su bardağı ceviz, 2 adet yumurta ve un koyalım ve karıştıralım. Burada yazan ölçüler aynı miktarda olmasına özen gösterelim. Un serpilmiş tezgâhta hamuru merdane yardımıyla açalım ve bir ucuna iç harcı koyalım. Harç dâhil edilen hamurun ucundan başlayarak harç içte kalacak şekilde hamuru saralım. Rulo şekli verdiğimizi hamuru verev şeklinde keselim. 

Önceden kızarttığımız kızartma tenceresine hamurları kızartalım. Bir yandan da şerbeti hazırlamaya başlayalım. Toz şeker, limon ve suyu tencereye ekleyerek kaynatalım. Kızarttığımız hamurları şerbet hazırladığımız tencerenin içine atalım ve hamurun şerbeti iyice çekmesi için bekletelim. Daha sonra hamurları servis tabağına alalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Toz yeşil fıstık ve Hindistan cevizi ile süslemeniz servis önerimizdir.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:12:29

Çerkez Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çerkez Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018