tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı, adını her ne kadar Çerkezlerden alsa da özellikle Konya yöresinde en çok tercih edilip yapılan tatlı çeşitlerindendir. Malzemelerinin bol olması ve zahmetli uygulamasından sonra bu tatlının tadına baktığınızda pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz. Şerbetli tatlı çeşitlerinden olduğu için diyabet ve şeker hastalarının özellikle dikkat ederek tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Bu kadar büyük bir lezzeti kolay temin edilebilen malzemelerle yapmak sizlerin de hoşuna gidecektir.

Gelelim Çerkez Tatlısının yapım aşamalarına...

Çerkez Tatlısı Malzemeleri(10-12 Kişilik)

  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 adet yumurta
  • 120 gr. tereyağı

İç Harcı İçin;

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı ceviz
  • 2 çorba kaşığı un

Şerbeti İçin;

  • 6 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

Üzerini süslemek İçin;

  • Toz yeşil fıstık
  • Bol miktarda Hindistan cevizi

Çerkez Tatlısı'nın Yapılışı

Derin bir karıştırma kabında sırasıyla un, toz şeker ve irmik eklenerek topaklanmaması için yavaş yavaş karıştırma işlemine başlayalım.

Çerkez Tatlısı

Kuru karışımın ortasını havuz şeklinde açalım ve tereyağı, yoğurt, 1 çay bardağı süt ile mayayı ekleyelim. Mayayı unun ortasında elimizle eriterek karışımı oluşturmaya başlayalım. Tatlı bir hamur çeşidi olduğundan hamuru çok sert ve vurarak yoğurmamanızı tavsiye ederiz. Zira kabarma işlemi istenilen ölçüde olmayacaktır.

Kulak memesi yumuşaklığı elde edilen hamur bir kenara alınarak dinlendirilir. Ardından iç harcını hazırlamak için ayrı bir karıştırma kabına 2 su bardağı ceviz, 2 adet yumurta ve un koyalım ve karıştıralım. Burada yazan ölçüler aynı miktarda olmasına özen gösterelim. Un serpilmiş tezgâhta hamuru merdane yardımıyla açalım ve bir ucuna iç harcı koyalım. Harç dâhil edilen hamurun ucundan başlayarak harç içte kalacak şekilde hamuru saralım. Rulo şekli verdiğimizi hamuru verev şeklinde keselim. 

Önceden kızarttığımız kızartma tenceresine hamurları kızartalım. Bir yandan da şerbeti hazırlamaya başlayalım. Toz şeker, limon ve suyu tencereye ekleyerek kaynatalım. Kızarttığımız hamurları şerbet hazırladığımız tencerenin içine atalım ve hamurun şerbeti iyice çekmesi için bekletelim. Daha sonra hamurları servis tabağına alalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Toz yeşil fıstık ve Hindistan cevizi ile süslemeniz servis önerimizdir.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:12:29

Çerkez Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çerkez Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018