tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Burma Tatlısı

Burma Tatlısı, özellikle bayramlarda büyüklerimizin marifetlerini güzel görünümüyle en çok tercih ederek sergiledikleri bir şerbetli tatlı çeşididir. Hazır yufkadan ve zahmetli olsa da hamurunun elle açıldığı şekliyle olmak üzere 2 alternatifte hazırlanan bu leziz tatlının detaylı tarifini siz de evinizde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca tatlının malzemelerini marketlerden de  kolayca temin edebilirsiniz. Her şerbetli tatlıda olduğu gibi tatlımızın şerbetini önceden hazırlamanız ve  tatlının hamuru piştiğinde şerbeti soğuk olarak dökmeniz tavsiye edilmektedir. Sıcak olarak şerbetini döktüğünüz tatlılarda hamurun şerbeti çekmeyeceğini unutmamalısınız.

Gelelim bu evlere şenlik olan Burma Tatlısı malzemeleri ve yapılış aşamalarından bahsetmeye;

Burma Tatlısı Malzemeleri(10-12 Kişilik)

Hamuru İçin;

  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Yarım kg. un

Hamuru açmak için;

  • Nişasta

Hamurun İçi İçin;

  • 250 gram dövülmüş ceviz
Hamurun Üzeri İçin;

  • 250 gram tereyağı(dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.)

Şerbeti İçin;

  • Dört buçuk su bardağı su
  • Dört su bardağı şeker
  • 4-5 Damla limon suyu

Burma Tatlısı'nın Yapılışı:

Şerbetli olarak hazırlayacağınız tatlılarda hamuru açmaya başlamadan önce şerbeti bir taşım kaynatmanız ve soğumaya bırakmanız hamurun şerbeti tam olarak çekmesinde faydalı olacaktır. Bu yüzden ilk olarak toz şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatmaya bırakalım.

Burma Tatlısı

Karışım kaynadığında limon suyunu ilave edelim ve bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Derin bir yoğurma kabında yumurtaları el blender yardımıyla çırpalım ve üzerine süt, sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kabarık bir hamur elde etmek için yumurta ve şeker karışımını beyaz köpük elde edinceye kadar karıştırmanız etkili olacaktır. Kıvamı oluşan bu karışıma yoğurt ve sirke de ilave ederek biraz daha karıştırmaya devam edelim.

Hamurumuzu elde etmede son aşama olan tuz ve unu da kattıktan sonra kulak memesi yumuşaklığı elde edene kadar yoğurmaya başlayalım. Tatlı hamur çeşitlerinde hamurun sert ve bastırılarak yoğrulmaması gerekmektedir. Bu bilgiyi de göz önünde bulundurarak hazırladığınız hamuru 5 adet bezeye ayıralım ve kurumasını engellemek amacıyla üzerini nemli bir bezle örtelim. Bezelerimizi yarım saat dinlendirelim.

Dinlenmiş olan hamurlarımızın üzerlerine nişasta serpiştirerek temiz bir oklava ile ince şekilde ve yufka büyüklüğünde açalım. Bu yufkaların üzerine de ceviz serpiştirerek oklavaya saralım. Cevizli olan yufkayı karşılıklı iki tarafından büzüştürerek oklavadan çıkaralım ve daha önceden yağladığımız tepsiye yerleştirelim.

Diğer yufkalarımızı da nişasta yardımıyla aynı şekilde açarak ceviz ekleyerek ve karşılıklı kenarlarından burarak oklavadan çıkaralım. Ve hamurlarımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Biten hamurların üzerlerine tereyağı ya da margarin gezdirerek tepsimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Daha önceden hazırlayarak soğuttuğumuz şerbetimizi de sıcak tatlımızın üzerinde gezdirelim ve tatlımızın şerbetini iyice çekmesi için 15-20 dakika bekleyelim. Dillere destan Burma Tatlısı artık hazırdır. Diğer ikramlıklarla birlikte sevdiklerinizle yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:18:05

Burma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Burma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018