tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek çok esnaf dahi bulunmaktadır. Ama evdeki lezzetin yerini hiçbir şeye değişemem. Ramazanlarda başımızın tacı ballı lokma tatlısı tarçın ve hindistan ceviziyle de bütünleşince tadına doyum olmuyor.

Ballı lokma tatlısı için gerekli olan malzemeler:

Hamuru için

  • 3 su bardağı tepeleme un,
  • 2 su bardağı süt, (ılık)
  • 1 paket kuru maya,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • Yarım çay kaşığı tuz,

Şurubu için

  • 3 su bardağı soğuk su,
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı bal,
  • 2-3 damla limon suyu.

Kızartmak için

  • Bol miktarda ay çiçek yağı
Ballı lokma tatlısı hazırlanışı: Hemen hemen tüm tatlılarda olduğu gibi şerbetin soğuk olması önemli olduğundan önce şerbetini hazırlamanız gerekmektedir. Tencereye soğuk su ve toz şekeri boşaltın. Karıştırarak kaynamasını sağlayın. Şurup kaynamaya başladıktan sonra içerisine önce limon suyunu sonra da balı ilave ederek bir iki dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti bir kenara soğumaya bırakın
Ballı Lokma Tatlısı

Eğer hazırlamak konusunda aceleniz var ise buzdolabında da soğutabilirsiniz.

Hamurunu hazırlama kısmına gelince, Geniş bir kabın içerisine unu boşaltın ve unun ortasını açın. Toz şekeri, tuzu ve kuru mayayı unun orta yerine ilave edin. Elinizi yakmayacak sıcaklıktaki sütü de ekleyerek hamuru, kenardaki unları yavaş yavaş alarak bir güzel yoğurun. Zorlanırsanız mikser yardımıyla da yapabilirsiniz. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ya da sterç film ile kapatın. Mayalanması için yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin.

Kızartma aşamasında ise, hamurun mayalandığını gördüğünüzde derin bir tencereye bol miktarda sıvı yağ dökün. Lokmaların yağın içerisinde yüzüyor olması gerekir. Yağın bol olması ve kızgın olması önemli böylece lokmalar hem daha iyi kızarır hem de yağı içine çok fazla çekmez. Hamurdan avucunuzun içine bir parça alın ve elinizle sıkarak başparmak ve işaret parmağı arasından zeytin büyüklüğünde parçalar çıkartıp, kaşıkla alın ve kızgın yağa hızlıca atın. Kaşığı önceden yağlarsanız hamuru yağa atma aşamasında hamur kaşığa yapışmaz. Bu şekilde tüm hamuru kızartın. Pişen lokmaları henüz sıcakken soğuttuğumuz derin kaptaki şerbetin içine atın. Şerbete attığınız lokmaları 20 saniye kadar bekletip kevgir yardımıyla servis tabağına boşaltın. Ballı lokma tatlısını ikram ederken arzu ederseniz üzerine tarçın veya hindistan cevizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:50:58

Ballı Lokma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ballı Lokma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018