tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek çok esnaf dahi bulunmaktadır. Ama evdeki lezzetin yerini hiçbir şeye değişemem. Ramazanlarda başımızın tacı ballı lokma tatlısı tarçın ve hindistan ceviziyle de bütünleşince tadına doyum olmuyor.

Ballı lokma tatlısı için gerekli olan malzemeler:

Hamuru için

  • 3 su bardağı tepeleme un,
  • 2 su bardağı süt, (ılık)
  • 1 paket kuru maya,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • Yarım çay kaşığı tuz,

Şurubu için

  • 3 su bardağı soğuk su,
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı bal,
  • 2-3 damla limon suyu.

Kızartmak için

  • Bol miktarda ay çiçek yağı
Ballı lokma tatlısı hazırlanışı: Hemen hemen tüm tatlılarda olduğu gibi şerbetin soğuk olması önemli olduğundan önce şerbetini hazırlamanız gerekmektedir. Tencereye soğuk su ve toz şekeri boşaltın. Karıştırarak kaynamasını sağlayın. Şurup kaynamaya başladıktan sonra içerisine önce limon suyunu sonra da balı ilave ederek bir iki dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti bir kenara soğumaya bırakın
Ballı Lokma Tatlısı

Eğer hazırlamak konusunda aceleniz var ise buzdolabında da soğutabilirsiniz.

Hamurunu hazırlama kısmına gelince, Geniş bir kabın içerisine unu boşaltın ve unun ortasını açın. Toz şekeri, tuzu ve kuru mayayı unun orta yerine ilave edin. Elinizi yakmayacak sıcaklıktaki sütü de ekleyerek hamuru, kenardaki unları yavaş yavaş alarak bir güzel yoğurun. Zorlanırsanız mikser yardımıyla da yapabilirsiniz. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ya da sterç film ile kapatın. Mayalanması için yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin.

Kızartma aşamasında ise, hamurun mayalandığını gördüğünüzde derin bir tencereye bol miktarda sıvı yağ dökün. Lokmaların yağın içerisinde yüzüyor olması gerekir. Yağın bol olması ve kızgın olması önemli böylece lokmalar hem daha iyi kızarır hem de yağı içine çok fazla çekmez. Hamurdan avucunuzun içine bir parça alın ve elinizle sıkarak başparmak ve işaret parmağı arasından zeytin büyüklüğünde parçalar çıkartıp, kaşıkla alın ve kızgın yağa hızlıca atın. Kaşığı önceden yağlarsanız hamuru yağa atma aşamasında hamur kaşığa yapışmaz. Bu şekilde tüm hamuru kızartın. Pişen lokmaları henüz sıcakken soğuttuğumuz derin kaptaki şerbetin içine atın. Şerbete attığınız lokmaları 20 saniye kadar bekletip kevgir yardımıyla servis tabağına boşaltın. Ballı lokma tatlısını ikram ederken arzu ederseniz üzerine tarçın veya hindistan cevizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:50:58

Ballı Lokma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ballı Lokma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018