tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek çok esnaf dahi bulunmaktadır. Ama evdeki lezzetin yerini hiçbir şeye değişemem. Ramazanlarda başımızın tacı ballı lokma tatlısı tarçın ve hindistan ceviziyle de bütünleşince tadına doyum olmuyor.

Ballı lokma tatlısı için gerekli olan malzemeler:

Hamuru için

  • 3 su bardağı tepeleme un,
  • 2 su bardağı süt, (ılık)
  • 1 paket kuru maya,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • Yarım çay kaşığı tuz,

Şurubu için

  • 3 su bardağı soğuk su,
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı bal,
  • 2-3 damla limon suyu.

Kızartmak için

  • Bol miktarda ay çiçek yağı
Ballı lokma tatlısı hazırlanışı: Hemen hemen tüm tatlılarda olduğu gibi şerbetin soğuk olması önemli olduğundan önce şerbetini hazırlamanız gerekmektedir. Tencereye soğuk su ve toz şekeri boşaltın. Karıştırarak kaynamasını sağlayın. Şurup kaynamaya başladıktan sonra içerisine önce limon suyunu sonra da balı ilave ederek bir iki dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti bir kenara soğumaya bırakın
Ballı Lokma Tatlısı

Eğer hazırlamak konusunda aceleniz var ise buzdolabında da soğutabilirsiniz.

Hamurunu hazırlama kısmına gelince, Geniş bir kabın içerisine unu boşaltın ve unun ortasını açın. Toz şekeri, tuzu ve kuru mayayı unun orta yerine ilave edin. Elinizi yakmayacak sıcaklıktaki sütü de ekleyerek hamuru, kenardaki unları yavaş yavaş alarak bir güzel yoğurun. Zorlanırsanız mikser yardımıyla da yapabilirsiniz. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ya da sterç film ile kapatın. Mayalanması için yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin.

Kızartma aşamasında ise, hamurun mayalandığını gördüğünüzde derin bir tencereye bol miktarda sıvı yağ dökün. Lokmaların yağın içerisinde yüzüyor olması gerekir. Yağın bol olması ve kızgın olması önemli böylece lokmalar hem daha iyi kızarır hem de yağı içine çok fazla çekmez. Hamurdan avucunuzun içine bir parça alın ve elinizle sıkarak başparmak ve işaret parmağı arasından zeytin büyüklüğünde parçalar çıkartıp, kaşıkla alın ve kızgın yağa hızlıca atın. Kaşığı önceden yağlarsanız hamuru yağa atma aşamasında hamur kaşığa yapışmaz. Bu şekilde tüm hamuru kızartın. Pişen lokmaları henüz sıcakken soğuttuğumuz derin kaptaki şerbetin içine atın. Şerbete attığınız lokmaları 20 saniye kadar bekletip kevgir yardımıyla servis tabağına boşaltın. Ballı lokma tatlısını ikram ederken arzu ederseniz üzerine tarçın veya hindistan cevizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:50:58

Ballı Lokma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ballı Lokma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018