tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, buzluğa atabilirsiniz. Aniden gelen konuklarınız için hemen şerbetleyerek tatlı ikramınızı bu şekilde aradan çıkarırsınız. Tatlının üzerine bulanan irmik sayesinde, çıtır çıtır ağızda dağılan şerbetli bir tatlı yemenin zevkine doyamayacaksınız. Özellikle ilk pişirdiğiniz gün bu lezzeti daha iyi alabilirsiniz. Şimdi birlikte bal parmak tatlısının yapımına başlayalım.

Bal parmak tatlısı için gerekli malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da yarım paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un

Şerbet malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Tatlının bulanması için

  • 1 kase irmik

Bal parmak tatlısı yapımı

Tatlının yapımına öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayın. Tencerenin içine şerbet için hazırladığımız malzemeleri koyun.

Bal Parmak Tatlısı

Bu ocağa koyun. Şerbetiniz kaynadıktan sonra, 20 dakika kadar pişirmeye devam. Daha sonra ocağın altını kapatın. Şerbetinizin kıvamı fazla koyu olmayacak. Şimdi tatlının kendisini hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun için uygun bir kabın içine sıvı yağı ve tereyağını koyun. İçine toz şekeri ve yumurtaları ilave edin. Bunları mikser yardımıyla kar beyaz oluncaya değin çırpın. İçine tuz ve karbonatı ilave edin. Dediğimiz gibi karbonat yerine kabartma tozu da koyabilirsiniz. Bunları biraz karıştırıp, içine yavaş yavaş unu ilave edin. Şimdi malzemeleri elinizle yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Bunu yapmak için unu yeteri kadar ilave etmelisiniz. Fazla sıkı bir hamur olmasın. Şimdi hamurunuzdan parçalar kopararak, parmak şeklini verin. Bunları irmiğe bulayarak, fırın tepsisinin içine dizin. Bu arada fırınınız 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına koyarak, tatlının üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra tepsiyi fırından alarak, tatlının ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Bunların üzerine ılınmış olan şerbeti dökün. Bu şekilde tatlının yarım saat kadar beklemeniz gerekir. Şerbetini içine iyice çeksin. Servise hazır hale gelince, servis tabaklarına alarak sevdiklerinize bal parmak tatlısını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:19:47

Bal Parmak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bal Parmak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018