tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Bal Badem Tatlısı

Bal badem tatlısı, Uşak bölgesinin yöresel tarifleri arasında yer alan bal badem tatlısı bir diğer adıyla balparmak tatlısı, meşakkatsiz ama lezzetli tarifler arasında yer alır. Özellikle şerbetli bir tatlı olduğu için davet yemekleri sonrasında veya özel günlerde hazırlanabilir.

Bal Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • Yarım paket margarin (oda ısısında beklemiş ve biraz yumuşamış olmalı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İrmik (tatlıyı bulamak için kullanılacak)

Şerbet İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Bal Badem Tatlısı Hazırlanışı

Bal badem tatlısını hazırlamaya şerbet ile başlayalım ve şerbeti pişirmek için fazla büyük olmayacak bir tencere alalım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve içerisine toz şeker ile beraber suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Orta harlı üzerine de şerbeti kaynatalım ve bir kaç taşım kaynadıktan sonra içerisine üç damla limon suyu ilave edip şerbeti ocağın üzerinden indirelim. Bu aşama da şerbet soğuması için beklerken biz de hamuru hazırlamaya geçelim.

Bal Badem Tatlısı

Tatlının hamurunu hazırlamak için bir tane yoğurma kabı alalım ve içerisine yumurtaları kırıp ilave edelim. Yumurtaların üzerine oda ısısında beklemiş margarin, sıvı yağ ve toz şekeri ekleyip harcı parmak uçlarımız ile karıştıralım. Karıştırdığımız harcın üzerine kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ilavesi yapıp yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayacak nitelikte bir hamur oluşana dek un ilave etmeye ve yoğurmaya devam edelim.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde ise cevizden biraz iri parçalar kopartıp yuvarlak bezeler oluşturalım. Ardından irmiği bir kaseye boşaltalım ve bezelere oval şeklini verip irmiğin içerisine batıralım. Tatlıyı pişireceğimiz fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serelim ve irmiğe batırdığımız tatlı hamurunu tepsiye yerleştirelim. Diğer kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım ve tepsiye fırına gönderelim. 170 derecelik fırında bal parmak tatlılarının her tarafları kızarana dek pişirelim ve kızardıktan sonra fırından alıp birkaç dakika ilk sıcaklığı çıkana dek bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ılık olan tatlının üzerine bir kepçe ile gezdirelim ve tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlı şerbetini çektikten sonra servis tabaklarına bal badem tatlısından alıp sunum yapalım. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 01:34:39

Bal Badem Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bal Badem Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018