tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Baklavalık Yufkadan Tatlı

Baklavalık Yufkadan Tatlı, dışarıdan hazır olarak aldığımız baklavalık yufkalar özellikle tatlı yapmak için her hanıma büyük kolaylık sunmaktadır. Eve gelen özel misafirlerinize sunmak için hemen hazırlanan baklavalık yufkadan tatlı istenildiği şekil verilerek pratik olarak hazırlanmaktadır. Oldukça kısa zaman içinde hazırlanan bu lezzetli şerbetli tatlı özellikle beylerin ve çocukların en çok severek tükettiği nefis lezzetlerden bir tanesidir. Pek çok hanım kendi açtığı o incecik baklavalık yufkalar ile tatlılar hazırlarken, bazı hanımlarda baklavalık yufkadan tatlı yapabilir. Hazır baklavalık yufkadan hazırlanan tatlılar büzülerek, katlı olarak ya da değişik şekillerde yapılabilir. Bayramlarda evinize gelen konuklarınıza hazırlayacağınız bu muhteşem lezzetteki tatlıları ikram edebilirsiniz. 

Baklavalık Yufkadan Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 3 su bardağı orta kalınlıkta çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket tereyağ ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı susam (isteğe bağlı)
Şerbeti İçin
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 adet karanfil (isteğe göre)
Baklavalık Yufkadan Tatlının Hazırlanışı, ilk önce şerbeti hazırlamak için tencerenin içerisine suyu, toz şekeri ve karanfili ilave ederek kaynaması için bırakıyoruz.
Baklavalık Yufkadan Tatlı

Belli bir süre kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edip bir kaç dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Baklavalık yufkadan tatlı yapıldığı zaman mutlaka şerbet önceden hazırlanarak soğutulmalıdır. Küçük bir tavanın içinde tere yağını eritelim. Cevizleri orta büyüklükte dişe gelecek şekilde hazırlayalım ve susamı içine ilave ederek karıştıralım. Baklavalık yufkanın birisini mutfak tezgahının üzerine serelim ve her yerini tereyağı ile yağlayın. Ardından ikinci baklavalık yufkayı da üzerine serip aynı şekilde tereyağı ile yağlayın. Daha sonra ceviz içini her yerine serpelim. Yufkanın dış kısımındaki kısa kenarından başlayarak saralım ve oklavanın her iki kenarından fazla bastırmadan sıkılaştırarak büzelim. Yavaş bir şekilde yufkayı baklavadan çıkaralım. Önceden yağladığımız tepsiye hafif genişleterek koyalım. Hazırladığımız cevizli harç bitinceye kadar aynı işlem ile yufkaları hazırlayarak tepsiye dizelim. Tavada kalan tere yağını baklavaların üzerine dökelim ve ardından bıçak ile istenilen ölçüde keselim. Önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılan fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika arası pişirelim. Fırından çıkan tatlı 10 dakika dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim. Bir gün dinlendirerek şerbeti iyice çekmesini sağlayalım. Ertesi gün baklavalık yufkadan tatlıyı servis tabağına alalım. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:30:06

Baklavalık Yufkadan Tatlı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Baklavalık Yufkadan Tatlı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018