tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Baklava Tatlısı

Baklava tatlısı, geleneksel Türk tatlıları arasında en ünlü olanlardan bir tanesidir. Gaziantep en çok üretildiği ve Türkiye geneline dağıtıldığı yerdir. Bu nedenledir ki en çok antep fıstığı ile özdeşleşmiştir. Buna rağmen cevizli baklavalar daha çok tercih edilirken üstüne antep fıstığı serpilir. Karadeniz bölgesinde tarımı yapıldığı için fındıklı ev baklavaları yapılmaktadır. Fıstıklı sarma, bülbül yuvası ve klasik baklava gibi türleri vardır. Kilogram fiyatı ortalama olarak 20 liradan başlar ve 60 liraya kadar çıkabilir. Fiyat arasındaki uçurum içindeki kuru yemişin türü ve miktarı ile markalaşmadan kaynaklanır. Baklava lezzeti ile çok tercih edilse de çok fazla tüketmemek gerekir. İçeriğindeki yoğun şeker ve yağ kolesterolü yükseltebilir. Evinizde hazırlayabileceğiniz kolay baklava tatlısı ile şeker ve yağ oranını düşürebilir, daha hafif bir tatlı elde etmiş olursunuz. Baklava tatlısı malzemeleri ve tarifi şu şekildedir:

Baklava tatlısı malzemeler: 
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 6 su bardağı un
  • Mısır nişastası 
  • 300 gram tereyağı 
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • İçi için fındık ceviz veya badem kırıkları
  • Üstüne serpmek için antep fıstığı kırıkları 
  • Şerbeti için 4 bardak şeker, 5 bardak su ve yarım yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Yumurtalar ile birlikte sirke, un, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuz bir kaba alınır ve yoğrulur.
Baklava Tatlısı

Hazırlanan hamur 30 eşit parçaya bölünür. 10 adet parçayı teker teker açıp aralarına yağ dökerek üst üste koyun. Aynı işlemi kalan 20 için de yapın. Böylece 10 parçalı 3 grup oluşturmuş olursunuz. Tepsinin altını yağlayıp ilk 10'lu grubu serin. Üstüne kuru yemiş kırıntılarını ekleyin. sıvı yağ döküp diğer 10' lu grubu ekleyin ve yine kuru yemiş kırıntılarını ekleyip yağladıktan sonra son parçayı ekleyin (isterseniz 10'lu parçalar yerine açtığınız yufkaları tek tek ekleyebilirsiniz. Bu yöntem ile daha fazla vakit harcamış olursunuz.). İsteğinize göre bıçakla kesip şekil verebilirsiniz. Bir tencerede yağınızı eritin ve yarısını her tarafa eşit gelecek şekilde dökün. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün. Üstü kızarınca fırından çıkarılır ve yağın geri kalanı yine aynı şekilde dökülür. Tekrar fırına sürülür. Bu arada şerbet için bir tencereye 5 bardak su ekleyin. 4 bardak şekerle birlikte 15 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Fırından çıkardığınız baklavaya şerbeti ılık halde dökün. Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyin. Soğuyunca üzerine antep fıstığı serpebilir ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Yanında Maraş dondurması ile servis edilmesi önerilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:39:45

Baklava Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Baklava Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018