tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Baklava Tatlısı

Baklava tatlısı, geleneksel Türk tatlıları arasında en ünlü olanlardan bir tanesidir. Gaziantep en çok üretildiği ve Türkiye geneline dağıtıldığı yerdir. Bu nedenledir ki en çok antep fıstığı ile özdeşleşmiştir. Buna rağmen cevizli baklavalar daha çok tercih edilirken üstüne antep fıstığı serpilir. Karadeniz bölgesinde tarımı yapıldığı için fındıklı ev baklavaları yapılmaktadır. Fıstıklı sarma, bülbül yuvası ve klasik baklava gibi türleri vardır. Kilogram fiyatı ortalama olarak 20 liradan başlar ve 60 liraya kadar çıkabilir. Fiyat arasındaki uçurum içindeki kuru yemişin türü ve miktarı ile markalaşmadan kaynaklanır. Baklava lezzeti ile çok tercih edilse de çok fazla tüketmemek gerekir. İçeriğindeki yoğun şeker ve yağ kolesterolü yükseltebilir. Evinizde hazırlayabileceğiniz kolay baklava tatlısı ile şeker ve yağ oranını düşürebilir, daha hafif bir tatlı elde etmiş olursunuz. Baklava tatlısı malzemeleri ve tarifi şu şekildedir:

Baklava tatlısı malzemeler: 
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 6 su bardağı un
  • Mısır nişastası 
  • 300 gram tereyağı 
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • İçi için fındık ceviz veya badem kırıkları
  • Üstüne serpmek için antep fıstığı kırıkları 
  • Şerbeti için 4 bardak şeker, 5 bardak su ve yarım yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Yumurtalar ile birlikte sirke, un, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuz bir kaba alınır ve yoğrulur.
Baklava Tatlısı

Hazırlanan hamur 30 eşit parçaya bölünür. 10 adet parçayı teker teker açıp aralarına yağ dökerek üst üste koyun. Aynı işlemi kalan 20 için de yapın. Böylece 10 parçalı 3 grup oluşturmuş olursunuz. Tepsinin altını yağlayıp ilk 10'lu grubu serin. Üstüne kuru yemiş kırıntılarını ekleyin. sıvı yağ döküp diğer 10' lu grubu ekleyin ve yine kuru yemiş kırıntılarını ekleyip yağladıktan sonra son parçayı ekleyin (isterseniz 10'lu parçalar yerine açtığınız yufkaları tek tek ekleyebilirsiniz. Bu yöntem ile daha fazla vakit harcamış olursunuz.). İsteğinize göre bıçakla kesip şekil verebilirsiniz. Bir tencerede yağınızı eritin ve yarısını her tarafa eşit gelecek şekilde dökün. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün. Üstü kızarınca fırından çıkarılır ve yağın geri kalanı yine aynı şekilde dökülür. Tekrar fırına sürülür. Bu arada şerbet için bir tencereye 5 bardak su ekleyin. 4 bardak şekerle birlikte 15 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Fırından çıkardığınız baklavaya şerbeti ılık halde dökün. Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyin. Soğuyunca üzerine antep fıstığı serpebilir ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Yanında Maraş dondurması ile servis edilmesi önerilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:39:45

Baklava Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Baklava Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018