tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Aside Tatlısı

Aside tatlısı, geleneksel olarak yapılan bir tatlı türüdür. Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde değişik isimler altında yapılan ve farklı yapılış tarzları bulunmaktadır. Tatlının ana malzemesi olan pekmezin un kullanılarak bulamaç haline getirilmesi ile yapılmaktadır. Şimdi tatlının bir çeşidi için gerekli olan malzemelere ve yapılış aşamasının anlatıldığı kısıma geçelim.

Aside tatlısının yapımı için gerekli malzemeler
  • 2,5 su bardağı ölçüsünde su
  • 2 çay bardağı kadar pekmez ( arzuya göre arttırılabilir )
  • 1 su bardağı ölçüsünde un
  • Ve son olarak da tatlının üzerini süslemek için ince dövülmüş ceviz içi yada yeşil fıstık
Aside tatlısının yapılışı

Yeteri büyüklükte bir tencereye un, su ve bir çay bardağı pekmez konur. Tencerenin büyüklüğü yapılacak olan aside tatlısının çokluğuna göre seçilmelidir. Malzemeleri iyice karıştırın ta ki topaklanmış un kümeleri kalmayıncaya kadar. Aside tatlısının uygun kıvamda olması buna bağlıdır. Aksi halde topaklanan un ağızda kötü bir tat bırakır. Karışım iyice karıştırıldıktan sonra tencereyi orta ateşte yanan ocağın üzerine koyarak devamlı olarak karıştırmaya devam edin.
Aside Tatlısı

. Sürekli karıştırma işlemi tatlının kıvamının koyulaşmasını sağlayacak aynı zamanda tencerenin altının tutmasını önleyecektir. Önceden aside tatlısının yapılış  malzemeleri arasında sayılan 2 çay bardağı pekmezden bir bardak kadarını kullanmıştık.

Şimdi kalan bir bardak pekmezi yavaş olarak tenceredeki tatlı karışımına katın. Pekmezi katarken karışımı karıştırmaya devam edin. Karışım ince parlak bir hal alınca artık aside tatlısı hazır demektir. Ocağı kapatın ve tenceredeki karışımı servis yapacağınız kaplara alın. Aside tatlısı soğursa servis tabaklarına almanız zor olur bu nedenle tatlı sıcak iken bu işlemi yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.  Tarifin sonunda elde edilen tatlı koyu renklidir. Bu nedenle servis için açık renkli tabaklar seçmeniz uygun olacaktır. Tatlıyı sıcak iken tabağa aldıktan sonra süsleme için ceviz içini yada yeşil antep fıstığı üzerine serpin. Sıcak yada soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:11:09

Aside Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Aside Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018