tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçimleri de farklı olabilir. Fakat üzerinin karamelle kaplanması genel olarak aynıdır. Arzu ederseniz tatlının sadece dilimlerine karamel gezdirerek, daha hafif olmasını sağlayabilirsiniz. Eminiz tatlınızı hazırladığınızda, ikinci güne kalmayacaktır. Sosuyla birlikte oldukça lezzetli olduğunu göreceksiniz. Dilerseniz Arnavut tatlısını hazırlamaya başlayalım.

Arnavut tatlısı için gerekli malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Sos malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt reçeli ya da 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması

Süsleme malzemeleri

  • Hindistan cevizi
  • Karamel

Arnavut tatlısı yapımı

Tatlıyı yapmak için önce yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarının içine bir fiske tuz atarak, iyice köpürünceye kadar çırpın.

Arnavut Tatlısı

İçine toz şekeri yavaş ilave ederek, çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta sarılarını yine teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. En son unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Uygun boyda bir fırın tepsisinin içini yağlayıp, hafifçe unlayın. İçine hazırladığınız hamuru dökün. Bunu daha önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içine pişmesi için koyun. Pandispanya fırından çıkarıldıktan sonra, hemen ters çevirin. Ilınmaya başladığında çatalla her tarafını alt ve üstünden delin. Başka bir yerde süt reçelini ve 3 su bardağı sütü iyice karıştırın. Karışımın pütürleri kalmamalı. İçine kremayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ters olan pandispanyayı, bunu pişirdiğiniz tepsinin içine aynı şekilde koyun. Üzerine sosu gezdirin ve iyice çekinceye kadar bekleyin. Sosu mutlaka pandispanyanın tersinden dökün. Çünkü ön tarafından sosu çekmekte zorlanır. Bunun üzerine karamel ve hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Tarifteki önerilerimize uyduğunuz takdirde, mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Konuklarınız için ikrama hazır hale gelen Arnavut tatlısını artık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:16:30

Arnavut Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Arnavut Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018