tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ankara Tatlısı

Ankara Tatlısı, yöresel bir tatlı tarifidir ve pek çok kişi tarafından severek tüketilir. Her ne kadar Ankara tatlısı olarak hitap edilse de pek çok yöre tarafından yapılmaktadır. Sizde Ankara tatlısının tadını merak ediyor iseniz tarifimizi denemenizi öneririz.

Ankara Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase ceviz
  • Alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane yumurta

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ankara Tatlısı Hazırlanışı

Ankara tatlısını hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumurtaları kırıp ilave edelim. Yumurtaların üzerine de sütü boşaltalım ve çatal ile bir güzel karıştıralım. Un ile kabartma tozunu ayrı bir kasenin içerisinde karıştıralım ve sütün bulunduğu kaba yavaş, yavaş ilave ederek yoğurma aşamasına geçelim. Hamuru yoğururken içerisine bir su bardağı sıvı yağı ve iki yemek kaşığı tere yağını ilave edelim ele yapışmayacak bir hamur oluşturalım. Hazırladığımız hamurun üzerine nemli bir tülbent örtelim ve birkaç dakika bu şekilde dinlendirelim.

Ankara Tatlısı

Dinlenmiş olan hamurdan cevizden biraz iri parçalar kopartalım ve tezgahın üzerine alalım. Koparttığımız hamurları mandalina büyüklüğünde açalım ve iç harcını hazırlamaya geçelim. Bunun için toz tarçın ile ceviz içini karıştıralım ve açtığımız hamurların orta kısmına ilave edelim. Tatlının kenar kısımlarını kapatalım ve orta kısmı hafif kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Bütün hamurlara şekil verdikten sonra fırın tepsisine hepsini yerleştirelim ve tepsiyi 175 derecelik fırına gönderelim. Tatlıyı fırının içerisinde nar gibi kızartalım ve istenilen görüntüye ulaştıktan sonra tatlıyı fırından alalım. Tatlı bir kenarda soğurken biz de şerbetini hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatalım. Birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve beş dakika daha kısık ateşte kaynatalım. Sürenin ardından şerbeti ocağın üzerinden indirelim ve soğutulmuş olan tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Tatlı tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çeken ve soğuyan tatlıyı servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:08:16

Ankara Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ankara Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018